האם מותר לאחד האחים למנוע מאחיו לחלוק את הירושה עד גמר השנה?

כתוב באמרי פנחס (שער ח, לקוטים) להרה"ק מקוריץ: "פרשת נחלות בתורה הוא פעולה גדולה למת, אך הדינים השורים עליו גורם מחלוקת גדולה בין היורשים, וזה דוקא בתוך שנתו, משא"כ אם ממתינים אחר שנה, אז נגמר ביניהם ברגע".
והנה אבא שלי טוען שגם אם אחים שלו רוצים לחלק את הירושה בתוך השנה, הוא יכול להימנע מזה מטעם הנ"ל, כי זה יכול לגרום למחלוקות והפסד בשבילו, מצד שני האם זה ראוי לא לחתום לאחים שלו על מסמכים ולגרום להם שהירושה לא תתחלק בתוך השנה, ובעצם מונע מהם את האפשרות לחלוק.

תשובה:

שלום רב

לכאורה אין כל היתר לאחד האחים למנוע את אחיו מלהנות מנכסי הירושה. דברי הרה"ק מקוריץ אמורים כהמלצה לאחים כולם, שיתרצו ביניהם לחלוק לאחר גמר השנה, אבל אין בהם כדי להתיר לאחד האחים להזיק לאחיו. כמו כן נראה שעיקר ההשתדלות שלא לריב היא פשוט לא לריב… ואין מריבה גדולה מזו שהוא מונע מהם מליטול את המגיע להם על פי דין.

שבת שלום