צירוף כתמים בימי טהרה לגודל גריס

אשה מצאה על בגדה כתם פחות מכגריס שהוא כתם טהור ואח"כ הלבישה את הבגד עוד הפעם ועכשיו מצאה עוד כתם על הבגד שגם הוא פחות מכגריס אבל ביחד הם שיעור גריס האם זה טמא או טהור שהרי זה שני מראות נפרדות
לדייק זה לא מראה אחד אלא ראתה פעם אחד ולא היה בו רק כתם אחד ואח"כ ראתה הכתם השני

תשובה:

שלום רב

שני הכתמים אינם מצטרפים והיא עדיין טהורה.

מקורות

ראה שו"ע יו"ד סי' קצ סעי'י – יא. וראה שם שאם נמצאו הכתמים בשני מקומות על גופה ממש ולא על בגדיה, הם כן מצטרפים לטמא. ובסדרי טהרה שם החמיר בזה גם לגבי אשה המחזיקה בגד בידה ומקנחת את גופה ומוצאת שם שני כתמים נפרדים, שלענין זה נחשב הדבר כאילו מצאה את הכתמים בגוף ולא על בגד.