וסת החודש ביום ל' כשאין ל' בחודש

אם קבלתי וסת ב- ל אייר בעונת יום מתי עלי לפרוש לדעת מרן עובדיה זצ״ל
תאריך הפלגה איני צריכה כרגע מאחר ואני אחרי לידה וזו הפרישה הראשונה שלי…. האם אני צודקת
תודה

תשובה:

שלום רב

כוונתך כנראה ל' ניסן. עליך לפרוש בעונה בינונית ביום כט באייר, ואם את נוהגת להקפיד על עונת אור זרוע גם בלילה שלפניו. לדעת החוות דעת יש לחשוש גם ביום ה31 כלומר בא' בסיון.

לוסת החודש בא' סיון אין צורך לחשוש [אף שאין ל' באייר] כך כתב בשו"ת שבט הלוי ח"ג סי' קכד, ועיי"ש שאם קבעה וסת לל' בחודש נחלקו בכך הדעות.