גרפיקאי העובד במשרד פרסום המבקש לתת שירות ישיר ללקוח ולעקוף את המשרד

שלום וברכה
רציתי לשאול את הרב, אני גרפיקאי, ויש פרסומאי שאני עובד בשבילו על בסיס שעתי על כל מיני פרויקטים שהוא מבצע למגוון לקוחותיו.
עכשיו פנה אלי אחד הלקוחות שלו ישירות וביקש שאני אבצע בשבילו משהו קטן בשביל פרויקט חדש ונחסוך את התיווך של הפירסומאי, האם זה הוגן?

תשובה:

כפי שהבנתי הפרסומאי אינו מתעסק בגרפיקה שלא לצורך פרסום, אלא שלצורך שירותי הפרסום הוא זקוק גם לגרפיקאי. אם כן, הנך רשאי לתת לבצע את העבודה שלא בתיווך הגרפיקאי.

אם מדובר במשרד לשירותי גרפיקה, ודאי שהיה בלתי הוגן לעקוף את המשרד ולתת שירות ללקוח שהגיע באמצעות המשרד.

מקורות:

לכאורה יש לדון שיהיה איסור לעקוף את המשרד ולגנוב לו לקוח מדין מרחיקין ממצודת הדג, עיין כאן, אבל לא מצאנו שיהיה איסור גם אם הלקוח פנה מיוזמתו לעובד. כאמור ודאי שזה בלתי הוגן, חוץ מהמקרה הנידון ששירותי הגרפיקאי הם כנספח לשירותים העיקריים של פרסום.