האם יש חובה לטבול בסיום השבעה נקיים?

שלום רב
אישה שספרה לה שיבעה נקיים והיא עייפה
ללכת למקווה, האם יכולה לאחר יום או יומיים
ללכת למקווה? האם יש איסור בדבר?
בקיצור, האם אישה יכולה ליספור שמונה נקיים
במקום שבעה?
תודה.

תשובה:

שלום רב,

אם עדיין הם לא קיימו מצוות פריה ורביה, האשה משועבדת לקיום המצוה של בעלה, ועליה לעשות מאמץ לטבול באותו יום. אולם אם כבר קיימו את המצוה, והבעל מוחל ומסכים שתטבול רק למחרת, אפשר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. כבוד הרב במחילה מקודם
    לפי לשון השאלה נראה שצריכים להוסיף שאינה צריכה לספור שמונה נקיים אלא ז' ימים ואחרי ז' נקיים אינה צריכה עוד לבדוק ולא לבישת לבנים ותלך למקוה כשיסכימו שניהם, ויש מחמירים לבדוק קודם הטבילה אבל אין זה חיובי.