האם לק על הציפורנים חוצץ בטבילה ובנטילת ידים?

האם לק שמורחים לצבוע את הציפורן מהווה חציצה לנטילת ידיים בבוקר ולברכת המוציא?

תשובה:

שלום רב

אם הלק עשוי היטב באופן שראוי ללכת כך למקומות מכובדים, אין בו חציצה, אבל אם אינו עשוי היטב וקודם צאתך לחתונה וכיוצא בזה תמרחי שכבה נוספת – יש כאן בעיה של חציצה.

מקורות:

הכלל לענין חציצה, שדבר שאדם אינו מקפיד עליו להסירו והוא במיעוט הגוף אינו חוצץ . וכתבו הפוסקים, שגם דבר שאדם באופן רגיל אינו מקפיד עליו אלא רק בזמנים מסוימים, כגון אשה שיש לה טבעת והיא מקפידה להסיר אותה בעת שהיא לשה בצק – חוצץ בנטילת ידים ובטבילה. אבל דבר שאדם אינו מקפיד עליו כלל, ולהיפך נוי הוא לו – אינו חוצץ כאשר הוא על מיעוט הגוף. וראה ראב"ד בבעלי הנפש ומש"כ בזה בסדרי טהרה סי' קצח ס"ק יד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    אני לא מבינה למה רושמים בעיתונים את שם ה' ? למה לא לרשום בורא-עולם, האל שבמרומים . גם ככה אח"כ זורקים את העיתונים לזבל ויותר גרוע שורפים במדורות וכד'.
    האם זה לא כמו לזרוק/לשרוף ספר תורה חס וחלילה ?