מעטפה עם כסף הנמצאים בכספת של בית הכנסת ולא ידוע מהיכן הגיעו

שלום וברכה,
בכספת של בית הכנסת גבאי מצא מעטפה שבה סכום כסף. המעטפה כבר נמצאת שם יותר משנתיים והגבאי לא זוכר האם זה תרומה לבית הכנסת או שמישהו שם לשמור אצלו כסף פרטי. האם גבאי יכול לשלם מהם צרכי בית הכנסת ואם מתי שהוא יימצא בעל הכסף הוא יחזיר לו את הסכום מכסף אחר? תודה

תשובה:

שבוע טוב.

כן. הוא יכול בינתיים להשתמש בזה לצורכי בית הכנסת ולרשום את הסכום, כדי שאם מישהו יבוא ויזכיר לו שהוא הפקיד אצלו את המעטפה הוא יחזיר לו את הכסף.

מקורות:

אם המעטפה לא מודבקת ודאי שניתן להשתמש, כדין מעות מותרים לשולחני המבואר בשו"ע חו"מ סי' רצב סעיף ז. גם אם המעטפה מודבקת, שאם הגבאי היה זוכר שזה פיקדון היה אסור עליו להשתמש, מכל מקום במצב זה שהוא לא זוכר, בית הכנסת הוא מוחזק בכסף ומספק שמא מדובר בתרומה מותר להשתמש לצורכי בית הכנסת עד שהספק יתברר.