קטניות בפסח לחולה

אשה שעברה ניתוח מעיים, ומאד סובלת במשך כל השנה. במשך השנה היא אוכלת צנימים עשויים מחלה. אסרו עלי לאכול מצה. בליל הסדר היא אכלה מצה כהלכה, ומאז היא מאד סובלת. השאלה היא האם מותר לה לאכול פריכיות אורז. כמובן האשה היא אשכנזיה

תשובה:

שלום רב.

חולה אפילו שאין בו סכנה שנצרך לאכול קטניות רשאי להקל בכך. אולם, צריך לבדוק היטב אם יש בכך צורך, יש כיום הרבה פתרונות אחרים, ניתן לחיות שבוע עם תפו"א וכו' עוגות, מאכלים מקמח מצה למיניהם, יש היום אפילו שקדי מרק כשרים לפסח, מאכלים שנעשים מקמח תפוחי אדמה וכו' וכו'. אולם אם בשום אופן אינה יכולה, ניתן להתיר לאחר התרת נדרים.