חיים ביחד 25 שנה ללא קידושין

אני ובן זוגי ו 3 ילדיי חיים ביחד 25 שנה לא נשואים כדת עדיין מסיבות אישיות, מקיימים בית דתי עם טהרת המשפחה, יש לי כמה שאלות, 1האם מותר לנו בכלל לחיות ביחד,2האם הוא יקדש אתי רק בטבעת נישואין בלי כתובה זה תופס, 3האם שאני הולכת למקווה זה לא מכשיל אותנו,

תשובה:

מועדים לשמחה.

1. אסור לכם לחיות ביחד, חיים משותפים ללא נישואין כדת וכדין מוגדרים כזנות.

2. אם הוא יקדש אותך בטבעת, ובדאי תהיו נישואין כדת וכדין. אולם צריך לערוך גם כתובה.

3. זה שאת הולכת למקווה, ודאי שאין זה מכשיל אותכם יותר. להיפך, אם לא היית הולכת למקווה הייתם עוברים על עוד איסור חמור.

מקורות:

1. ראי כאן.

2. בגמרא מבואר (כתובות נז,א) אסור לאדם שישהה את אשתו אפילו שעה אחת ללא כתובה" ונפסק בשו"ע אבה"ע סי' סו סעי' א'.