שובר קנייה לפיצה, האם מותר לשומרו לאחר החג?

קיבלתי שובר לפיצה חמץ. מדוע אין איסור לשמור אותו בפסח כדי להשתמש בו אחרי?

תשובה:

שלום רב.

השובר אינו חמץ, כך שאין בבעלותך כל דבר האסור בהנאה, וממילא אין מקום לאסור להנות ממנו לאחר הפסח.

חג שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לא הבנתי, אני מצד אחד אומר שחמץ לא חשוב בעיני ומצד שני מחזיק ביד נייר ואומר לחבר שלי בפה מלא : " עוד מספר ימים אוכל לאכול חמץ בזכות הדף הזה"?

  2. ביטול חמץ אינו אמור ביחס למושג חמץ בכללותו, אלא רק בנוגע לאותו חמץ שלך המצוי בביתך. כאשר אתה מבטל חמץ אתה אומר שהחמץ שלך אינו חשוב בעיניך כרגע, המושג חמץ בכללותו אינו מענינך.