קריאת כיתוב שתחת תמונה בשבת / הוצאת קוץ מהגוף בשבת

מותר להסתכל בתמונות בשבת בלי כיתוב למטה? ועם כיתוב מותר?
ב,מותר להוציא קוץ בשבת מהרגל?

תשובה:

שלום רב.

א. מותר להסתכל בתמונות ללא כיתוב. גם תמונות עם כיתוב שאסרו חכמים להסתכל בכתב שתחתיהן משום שטרי הדיוטות, זהו דוקא באופן שכוונתו ללמוד וכיוצא בזה אבל אם הוא נהנה מהקריאה, כשם שהתירו באופן זה לקרוא ספר של חול כך מותר לקרוא כיתובים אלו.

ב. מותר להוציא קוץ מהגוף בשבת, אלא שלכתחילה במידת האפשר יש להשתדל לעשות זאת ללא הוצאת דם.

מקורות:

א. ראה שבת קמט ע"א ושו"ע שז סעי' טו.

ב. ראה משנה ברורה סי' שכח ס"ק פח ובשער הציון שם ס"ק ג. הסיבה לכך, משום שהוצאת הדם במקרה זה היא מלאכה שאינה צריכה לגופה שלא גזרו חכמים לאוסרה במקום צער.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אשמח מאוד להבין את הנאמר "כשם שהתירו באופן זה לקרוא ספר של חול כך מותר לקרוא כיתובים אלו"…
    האם מותר לקרוא ספרי סיפורים של חול בשבת?