מדוע יש כיתוב "כשר לפסח ערב פסח"?

שלום.
א,מה זה כשר לפסח מערב פסח,ולמה כבר מהיום כתוב את זה ומה זה אומר?
ב,אם עושים מכירת חמץ ומשאירים חמץ בארון וסוגרים אותו עם סלוטפ עם כל החמץ שם,מותר לאכול לאחר פסח מהחמץ הזה?
ג,מה זה מצה עשירה?
ד,איך מכשירים כלי זכוכית לפסח,ואם ח"ו במקרה היה בצלחת טרפה או מאכל אסור לחלוטין,מספיק בשטיפה עם מים וסבון טוב טוב?

תודה לכם על התשובות מאוד עוזרים לי להתקדם הלאה וללמוד עוד,תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

א. מאחר שהדין הוא כי חמץ בפסח אפילו במשהו לא בטל, ואילו לפני פסח זה בטל, אם כן מעדיפים במוצרי חלב לרשום אם זה מערב פסח, כך שאפילו אם בטעות חדר איזה "משהו" מחמץ זה בטל.

ב. אם מוכרים את החמץ כדבעי, אפשר לאכול את זה לאחר הפסח.

ג. מצה עשירה היא מצה הנילושה במי פירות.

ד. לדעת השו"ע וכך נוהגים הספרדים, כלי זכוכית אינו בולע ולכן די אם הכלי עבר שטיפה טובה. ולדעת הרמ"א כלי זכוכית הוא בולע.