עבודה בקייטרינג ללא הכשר ובחברת נשים שאינן לבושות צנוע

שלום וברכה כבוד הרב
אני מחפש עבודה עכשיו, סטודנט
האם ניתן לעבוד בקייטרינג, או שיש לי לדאוג לחשש שמגישים דברים לא כשרים אולי, או לא להתקרב למקום מכיוון שאולי יש נשים בלבוש לא צנוע

חוזר בתשובה

תודה רבה ותבורך!

תשובה:

שלום רב.

אם יש הכשר כל שהוא לקיטרינג אין מקום לחשש האמור. גם במקרה שאין שם הכשר, במדינת ישראל כיום המאכלים הקלסיים כמעט תמיד כשרים ברמה זו או אחרת, אך כמובן, שאם מגישים שם בשר בחלב או דגים שאינם כשרים אסור להגיש אותם לפני הסועדים מחמת האיסור של "לפני עיור לא תתן מכשול". בנוגע לנשים בלבוש לא צנוע בעבודה זו אכן בעיה כללית ולאו דוקא בסוג העבודה האמור. ההלכה היא שהסתכלות במקומות המכוסים של אשה וההנאה מכך אסורים בהחלט, אולם בראיה אקראית ומחמת הכורח שיש בזה בגלל העבודה יש מתירים. הבעיה היא, שבעבודה לאורך זמן בחברה מעורבת קשה לאדם להיות בטוח שלא יהנה מהסתכלותו, וכאן באמת יש מכשול שרצוי להמנע ממנו ככל הניתן.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' עה.