צריך לתת מעשר כסף של הכתובה?

שלום לכבוד הרבנים.אני נמצאת כרגע בהליכי גירושין.בקיצור נמרץ-בעלי חוייב לשלם לי סכום של כ15,000 ₪ על כתובה (יודעת שזה מצחיק,סיפור ארוך).מתוקף הסיוע המשפטי בעירי מונה לי עו"ד מטעם המדינה,השאלה שלי:האם אני צריכה לעשר מהכסף הזה,מאחר והוא לא סכום גדול? והאם אני צריכה לתת סכום מסויים לעו"ד? בכל זאת הוא השתדל מאוד עבורי…אם כן כמה אני צריכה לתת לו והאם ניתן לתת לו את המעשר? בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב.

כל הכנסה מחוייבת במעשר כספים [אלא אם כן מדובר באדם עני שאין לו מהכנסותיו כדי צרכיו]. בנוגע לעו"ד נראה לי שאם הוא מקבל שכר על עבודתו מהעיריה את לא צריכה לתת לו כסף נוסף, למיטב ידיעתי גם אסור לו לקבל ממך כסף נוסף. תוכלי לשלוח לו זר פרחים נחמד לשבת עם פתק יפה של דברי תודה. כמובן לא ניתן לתת את שכרו ממעשר כספים המיועד לתמיכה בלומדי תורה עניים.

בהצלחה רבה ובשורות טובות