האם ניתן להפסיק כמה ימים לאחר הספירת נקיים עד הטבילה?

שלום לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א הי"ו

אשה שספרה שבעה נקיים [כולל בדיקות] ולא טבלה כי הסתכסכה עם בעלה ואחרי שבעה ימים הסכימה לטבול ולא עשתה בדיקות בינתיים האם רשאית לטבול או נאמר שהסיחה דעתה וצריכה לספור ז"נ מחדש?

ומה הדין בכלה שטובלת שבעה ימים קודם החופה האם צריכה לבדוק כל יום עד החופה?

בברכה,

תשובה:

שלום רב.

אכן, כפי שעמדת על כך בשאלתך יש הבדל לענין זה בין כלה לפני החתונה לשאר נשים, שכן בכל אשה ספירת הנקיים נעשית כדי לוודא שאינה רואה דם נידות, ולכן אם סיימה את ספירת הנקיים אף שהיא דוחה את הטבילה [וכגון שבעלה בחו"ל או במקרה המצער שציינת, הנוגד לגמרי את חיוביהם ההדדיים של הבעל והאשה ואת הדרך בה היהדות רואה בבנין הבית…], היא אינה צריכה ספירת נקיים פעם נוספת לפני הטבילה. אולם, בכלה הבדיקות מיועדות לוודא שאינה רואה דם מחמת חימוד הנישואין, ולכן, גם לאחר גמר השבעה הנקיים היא חייבת לבדוק עד החתונה.