נתינת אוכל לחילוני בתענית אסתר

שלום הרב

יש לנו בעבודה משחק "גמד-ענק" שבו נותנים מתנה סמלית למישהו בלי שהוא יידע מי זה.
אני נותן למישהו שאינו דתי, ואני תוהה האם מותר לי לתת לו בתענית אסתר משהו אכיל, כאשר סביר שהוא יאכל את זה בתענית.
אם אני נותן לו בצהריים, כאשר סביר שהוא כבר אכל משהו היום, זה טוב יותר? כי הוא כבר ביטל את הצום ואינו מחויב לסיימו?
אני לא יכול להסביר שאביא לו בערב, כיוון שהוא לא יכול לדעת מי זה, ואם לא אתן, זה יפגע בו.

תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אין היתר לתת דבר מאכל באופן כזה, גם אם אותו אדם כבר אכל ביום התענית, כיון שכל אכילה ואכילה יש בה איסור בפני עצמו. תוכל לתת לו מתנה שאינה מיני מאכל.