האם מותר לקנות בחנות מחללת שבת?

שלום וברכה
רציתי לשאול- נודע לי על חנות מסויימת שמוכרים בה פריטים של יצרן מסויים שקשה מאוד להשיג בארץ ואני מחפשת אחרי הפריטים הללו זמן רב. אך לצערי נודע לי שהחנות מחללת שבת -לפי זמני הפתיחה שלהם שעובדים עד חצי שעה לפני שבת ופותחים משבת בבוקר.
האם מותר לי לקנות בחנות זו?

תודה מראש

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין, כיון שבלאו הכי החנות פועלת ולא נראה שיש השפעה כל שהיא על הקניה שלך שם, אין איסור לרכוש בה את המוצרים האלו שקשה להשיגם בדרך אחרת. כמובן, שכל הנמנע מכך קדוש יאמר לו, וזכות השבת תעמוד לו ולזרעו.