שאלה חדשה – בין אדם לחברו

אם אני חושד באדם אפילו בכניסה לקניון שהוא אולי מחבל ואני בודק תעודת זהות והוא לא אם אני משפיל את האדם

תשובה:

שלום רב.

אם תפקידך מחייב אותך לבדוק כל אדם הנראה בעיניך חשוד אסור לך להמנע מכך, עדיף לבדוק מאה פעמים לחינם ולא חלילה לבוא לידי סכנת נפשות. אולם, כמובן עליך לבצע את התפקיד בנעימות ומתוך רגישות. לא יקרה כלום אם תאחל לכל אדם יום טוב עם חיוך על השפתיים תוך כדי בדיקתו…