האם יש מקום להתיעץ עם מקובלים וכיוצא בזה על התאמה בין בני זוג לפני הנישואין?

שלום לכבוד הרבנים העושים מלאכה מבורכת, תבורכו מפי עליון יהודים יקרים.

האם יש היגיון לפני נישואים, בשלב חיפוש אחר בן/בת זוג לראות האם יש "קרקע" יציבה מבחינת השפע/האופי הרוחני של אותו אדם על-פי היסודות?
מכיוון שיצא לי לקרוא משהו, שכביכול חלק מהמידע נאמר על ידי הרב סעדיה גאון זצ"ל
ואם הוא אמר דבר כזה, וזה כל-כך חד וחלק, אולי יהיה עדיף לחפש בת זוג עם "פוטנציאל" להצלחה טוב יותר

עפר
ורוח
לא יצליחו שניהם, לפי שהרוח נוצח את העפר ומפזרו לכל רוח.

ורס"ג כתב שהם שונאים זה לזה

יסוד הרוח

אני שואל רק לפני הנישואים, לא אחרי חס וחלילה!
נתינה וויתור זה היסוד החזק כך שמעתי

תודה רבה, שבת שלום!

תשובה:

שלום רב.

ענינים אלו עמוקים הם עד למאוד ואין היו מישהו שיודע להכנס לנבכי רוחו של אדם לומר את יסודותיו וסגולותיו על פי סוד… מי שאומר שהוא יודע להתאים בין אנשים על פי חכמת הקבלה או חכמת הפרצוף והמזלות השונים הוא בחזקת נוכל בדרך כלל [שים לב שבדרך כלל אנשים כאלו מבקשים באיזו שהיא צורה כסף…].

חז"ל אמרו שאסור לקדש את האשה עד שיראנה, חכמי הדורות למדו מכאן שיש לברר את תכונותיה של האשה ואת מידותיה, אם היא נעימה לסובב בעל יראת שמים וכו'. לאחר מכן נפגשים מעט ורואים אם השהות יחד נעימה, וזוהי הקרקע הפוריה לחיי נישואין מאושרים בעז"ה. כל השאר שטויות. עיקר העיקרים לא לשכוח, שהסגולה היעילה ביותר לחיי נישואין מאושרים היא ההשקעה המתמדת לכל אורך החיים המשותפים.

בהצלחה רבה.