עצה לאשה שחולמת חלומות ביעותים

שלום
קרובת משפחה גוססת ואף רופא לא יכול לעזור לה,
כל הבדיקות טובות אבל היא כמעט ולא יוצאת מהחדר,
בחצי שנה אחרונה היא הפסיקה לעשות את הדברים שכל כך אהבה לעשות: לקרוא ספרים, לטייל וכו'.
היא טוענת שלפני הרבה שנים גרוש שלה ז"ל קילל אותה
ועכשיו הוא מגיע בכל החלומות שלה, יש עוד דברים מוזרים שקורים לה.
היא פנתה לנשים שאמרו שיעזרו לה אבל המצב לא משתפר אפילו ההפך.
כואב לי הלב עליה, יש משהו שאפשר לעשות בעניין הזה?
בתודה מראש

תשובה:

שלום רב.

לא הבנתי כל כך את הגדרתך "כל הבדיקות טובות אבל היא גוססת", ומכל מקום נראה לי שהמחלה שלה היא יותר נפשית מפיזית. טבעי מאוד שבימי הזיקנה חוזרים אירועים מהעבר ומכים בעוצמה רבה, רבים מניצולי השואה סבלו מכך באחרית ימיהם. הדרך היחידה היא פשוט להרגיע אותה שאם נהגה כראוי אין לה כל סיבה לחשוש מהגרוש שלה, והחלומות הם דברים בטלים ומבוטלים. אם היא יודעת שאכן פגעה בו שלא כדין, תמיד טוב לבקש מחילה באמצעות שליח וכיוצא בזה. אם הוא כבר אינו בין החיים ניתן לשלוח מנין של אנשים לקברו שיבקשו סליחה בשליחותה. אולם, עיקר העיקרים לשנן באוזניה בהבטחה גמורה, שאין יכולת ביד אף אחד להרע לה, וכל החלומות הם שטויות, וזוהי תופעה ידועה אצל כל בני גילה.

במידת האפשר כדאי כמה שיותר לשהות בחברתה לשמח אותה ואם ניתן אף להוציא אותה מהבית להתאוורר קצת, ובעז"ה הכל יחלוף.