התנהגות בעבודה בסביבה ירודה

אם לאדם יש שני אפשרויות:
באחת לעבוד בעבודה ללא מראות אסורות אך החברה שם היא חברה ירודה מבחינה מוסרית והתנהגותית,יש המון ניבולי פה ודיבורים אסורים,והתנהגות הפך דעת תורה ויראת שמים,והוא בא במגע עם אנשים אלה הרבה.
והשנייה זה עבודה וייתכן בה מראות אסורות אך האדם 'עצמאי' בה יותר מהבחינה הזאת שיכול יותר בקלות לא להיטמע עם יתר העובדים(שלא כמו באפשרות הראשונה)כי מרגיש שכשבא במגע יומיומי וארוך עם אנשים ברמה לא ראויה הוא נמשך כלפי מטה וזה מתסכל אותו.
מה עדיף?

תשובה:

שלום רב.

אתה שואל שאלה קשה ביותר, שכן שני המקומות אינם ראויים כל כך… אינני יודע להשיב לך תשובה ברורה, אולם, נטיית הלב שלי שעדיף מקום שבו לא ניתן להכשל במראות אסורות, וזאת משני טעמים: 1. מראות אסורות זה איסור ממש, אולם, המצאות בחברה ירודה אינה איסור גמור אלא שיש חובה להתרחק מהם. 2. מראות אסורות טבען שהן מושכות ליבו של אדם, זהו יצר הרע חזק, אולם, חברה ירודה יש בה משהו דוחה, אם רק תתחזק בכך שאתה אדם נעלה מבחינה אנושית ויהודית מהר מאוד תרגיש שהנהגתם דוחה אותך ואינה משפיעה עליך כל כך. תמיד כדאי לעשות סייגים וגדרים בעבודה כדי להמנע מחיכוך אם אנשים שאינם לפי רוח היהדות.

התרשמתי עד למאוד משאיפותיך הטהורות, יה"ר שתצליח מאוד בכל דרכיך ותעשה נחת רוח לבורא יתברך שמו בכל אשר תפנה!