אופניים שפגעו ברכב והזיקו

שלום
השבוע בשעות הערב פניתי עם מכוניתי מרחוב שבטי ישראל בירושלים לרחוב הנביאים. הפנייה נעשתה באור ירוק. באמצע הסיבוב פגע בי רוכב אופנים אשר הרכיב על האופנים נוסע נוסף ואשר ניסה לעבור את הצומת באדום תוך עקיפה של אוטובוס שעמד ברמזור האדום.
כתוצאה מכך אחד משני רוכבי האפנים נפגע באפו. בנוסף נגרם לרכבי נזק רב.
בהנחה שאילו הפרטים המדויקים האם ישנה איזוהי הוה אמינא שרוכב האופנים לא אמור לשלם את הנזק של הרכב.
ברור לי שהתשובה לא יכולה להוות תחליף לדיון שבו נמצאים שני הצדדים.
תודה
מראש

תשובה:

שלום רב,

אם הרכב לא נסע מעבר למהירות המותרת ודאי שרוכב האופניים חייב לשלם את הנזק.

מקורות:

במקרה שהרכב נסע באור ירוק במהירות המותרת והאופניים באור אדום על הכביש דינו כרשות הניזוק ולא רשות המזיק והמזיק חייב לכל הדעות. עיין שו"ע חו"מ סוף סי' שעח.

אם האופניים היה עוצר בפתאומיות ובעל הרכב היה נכנס בו, היה צורך לדון אם בעל הרכב שמר על מספיק מרחק.