כתם על פד היגייני בשבעה נקיים

אשתי ראתה מה שנראה כמו כתם אדום בפד היגייני בשבעה נקיים. השאלה זה האם יש צורך להראות את הפד למורה הוראה

תשובה:

שלום רב.

כאשר הכתם הוא קטן מאוד – פחות מכגריס [גודל של מטבע של 10 אג' או מעט פחות], אין בכך כל בעיה. אולם אם הכתם הוא בגודל האמור נחלקו בכך הדעות: יש סוברים שהפד נחשב כבגד המקבל טומאת כתמים וממילא יש להראותו לרב, ויש שהקילו בזה שדינו כנייר בעלמא שאינו מקבל טומאה, והמיקל בזה יש לו על מי לסמוך והמחמיר תבוא עליו הברכה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.