צלם באירועים אצל נשים

האם מותר לשכור צלם (גבר) לצלם, ולעשות סרט בחתונה גם אצל הנשים?

תשובה:

שלום רב,

אין ספק שיש איסור הסתכלות בנשים, לכן לכאורה יש לצלם בעיה לצלם נשים בחתונות בפרט כשהן רוקדות. אולם יש שכתבו שיש היתר בגלל ש"בעבידתיהו טריד" כלומר הוא עסוק בעבודתו ולכן אינו מהרהר, אך יש שפקפקו בזה. בכל אופן, אין ספק שמן הראוי להזמין צלמת לציבור הנשים.

מקורות:

בספר ודרשת וחקרת ח"ה יו"ד סי' סז הביא ששאלת את בעל המנחת יצחק על מה סמכו הציבור להזמין צלם לאירועים, כולל לעזרת הנשים. השיב לו בגלל שבעבידתיהו טריד. ראה עוד בספר אום אני חומה (הגר"מ גרוס, ח"א עמוד לב בהערות) שכתב שלא מועיל לזה היתר של טריד בעבידתיהו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אם כבר החליטו לשכור צלם שהוא גבר.
    א) האם יש חיוב לשכור גם צלמת עבור הריקודים, שזה הוצאה נוספת.
    ב) האם יש איסור על נשים לרקוד לפני הצלם, או שנגיד שיש לצלם על מי לסמוך ולא שייך לפני עור.

  2. אם זה קשה לשכור צלמת, אפשר למסוך על כך שכלל הציבור משך השנים ועד היום לא נהגו לשכור דווקא צלמת לנשים (אמנם היום אכשר דרא ויש כאלה המזמינים צלמת). בפרט שבעל המנחת יצחק כבר הסביר מדוע מקילים בזה.