טבילה במקווה חובה או זכות?

גרושה כ 13 שנים. לא טבלתי בנישואין לא קלים, שהיו 4 חודשים. ב"ה התחזקתי בשנים האחרונות. נכשלתי מעט באיסור נגיעה. היום בהשתדלות ובע"ה להצליח. (יש בן זוג פוטנציאל)
השאלה, האם יש חובה או זכות לטבול במקווה, כדי להיטהר מכל מה שעברתי?
בצפייה להמשך התחזקות

תשובה:

שלום רב,

כיום הטבילה נועדה רק כדי להיות מותרת לבעל. לכן בעודך נשואה את חייבת לטבול. אולם מאחר שאת עדיין לא נשואה אין כל צורך לטבול.

הרבה הצלחה