פירות מאיזור נהריה, האם מברכים על תרומות ומעשרות?

כבוד הרבנים שליט"א
שלום רב
אני גר בנהריה, יש לנו פירות בחצר ואנו מקבלים פרות מהמושבים בסביבה שוודאי לא מעושרים. איך אני יכול לדעת מהם המקומות שבהם זה וודאי א"י ואז מעשרים בברכה ואילו מקומות אינם א"י ומעשרים ללא ברכה מספק?
כרגע מצד ספק אני מעשר ללא ברכה (סב"ל)
תודה רבה,

תשובה:

שלום רב,

אכן אתה צודק, אין לברך על מעשרות אלו. מאחר שאין אנו יודעים מה גודלה של הרצועה של חו"ל שהיתה באיזור. כלומר על מה שצפונית לעכו ואינה ממש בעומק של הארץ זה בכלל הספק.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1