האם מותר לומר לגוי לחמם מים ליהודי בשבת?

אירוע של שבת חתן /,אדם שמתארח בבית מלון ..האם מותר לגוי להרתיח מים לאורחים בשבת?

תשובה:

שלום רב.

אין כל היתר לומר לגוי להרתיח מים בשביל האורחים, וכמו כן, אם הגוי הרתיח את המים אפילו ללא הוראה מיהודי, כיון שהדבר נעשה לצורך היהודי המים אסורים בהנאה.

מקורות:

בנוסף לאיסור אמירה לגוי בשבת אסרו חכמים גם את ההנאה ממלאכה הנעשית על ידי גוי עבור הישראל. ולכן, בכל מצב בו הגוי עשה זאת עבור האורחים אין להשתמש במים אלו בשבת. ראה שו"ע סי' שז סעי ב ובמשנה ברורה שם יא, וע"ע שו"ע סי' רעו סעי' א.