ברכה על קורנפלקס וחטיף צ'יפס

מה הברכה על קורנפלקס כיוון שהוא עשוי מקמח תירס טחון

תשובה:

שלום רב.

קורנפלקס שעשוי מקמח תירס ברכתו שהכל. אולם, חשוב לדעת שיש קורנפלקס שאינו עשוי מתירס טחון אלא מעוך קצת בלבד, ובאופן זה ברכתו אדמה. הלכה זו מצויה גם לגבי חטיף צי'פס , שלעיתים עשוי מקמח תפוחי אדמה כמו של חברת פרינגלס, ולעיתים אינו עשוי אלא מפיסות תפוחי אדמה, ובאופן זה ברכתו אדמה כמו של חברת תפוצ'יפס.

מקורות:

הכלל הוא, שפרי וירק שמרסקים אותו מאבד מחשיבותו, ומשום כך הוא מפסיד את ברכתו המיוחדת לו ומברכים עליו שהכל שהיא ברכה כוללת, אלא אם כן רוב דרך אכילתו היא על ידי ריסוק [ראה משנה ברורה סי' רב ס"ק מד].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם ישנה הבחנה בין הסוגים השונים של הקורנפלקס שאנו אוכלים כיום? לדוגמא תלמה או שאר חברות כי אין לי מושג אם הם טוחנים את התירס או רק מועכים אותו קצת?