ברכה על יוגורט הנאכל עם גרנולה

שלום מה עלי לברך כאשר אני אוכל גרנולה ביוגורט כאשר שניהם נותנים לי טעם ואחד בלי השני לא הייתי אוכל לבד אז האם אברך אדמה קודם ואחר כך שהכל ומה הדין אם הגרנולה מועטת ביחס ליוגורט ודעתי על שניהם האם פה הרוב יקבע ואברך רק שהכל

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי העצה הכי טובה באופנים אלו לקחת קודם מעט גרנולה ללא יוגורט ולברך עליה וכך גם עם היוגורט ורק אחר כך לאוכלם מעורבים. משום שיש ספק בענין זה מה עיקר ומה טפל והדבר משתנה מאדם לאדם. כמו כן, בלאו הכי כשמברכים אדמה על הגרנולה יש להשתדל שלא יהיה מעורב עמה יוגורט המחוייב בברכה שהרי עוד לא ברכת עליו.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קסח ס"ק סה.