יין של קידוש האם פוטר בברכתו את היין שבתוך הסעודה

האם יין של קידוש פוטר יין בסעודה שלא בדעתי היה לשתות ואני אורח האם צריך לברך או לא?

תשובה:

שלום רב.

במשנה ברורה מבואר שהכל תלוי לפי המנהג. אנשים שרגילים לשתות לפעמים באמצע הסעודה [וכפי שראוי לעשות בשבת וביום טוב] אינם צריכים לברך שנית, אולם, אנשים שאינם רגילים בכך בכלל, חייבים לברך שנית, לפי שודאי לא היה בדעתם על שתייה זו בשעת הברכה הראשונה. נדמה, שבענין זה גם אם אתה אורח, אם אתה סולד בדרך כלל משתיית יין, ודאי אין בדעתך לשתות בסעודהה גם כשאתה מתארח אצל אחרים, והכל לפי הענין.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' קעד ס"ק ח.