ניכוי קצבאות מדמי מזונות שאב חייב לבניו

שלום רב,

אני שוקל להתגרש. אשתי מקבלת קצבת נכות ועוד מקבלת תוספת תלויים עבור שתי ילדות שיש 1839 ש"ח. בית המשפט לענייני משפחה קבע שכסף זה ינוכה ממזונות שהבעל משלם. האם זה גם ע"פ ההלכה.

תשובה:

שלום רב.

על פי ההלכה, עד גיל שש האב חייב לתת מזונות לבניו, אף אם יש להם כסף ממקור אחר. לאחר גיל זה, אינו חייב לתת להם רק מדין צדקה ולכן יש לנכות את הכסף שיש להם ממקור אחר. לגבי קצבאות שהאם מקבלת, אם מדובר בקצבה לאם ללא קשר לילדיה, לא ניתן לנכות. אם מדובר בקצבה לילדים, יש לנכות כסף זה לילדים שלאחר גיל שש.

בדרך כלל בית משפט לענייני משפחה מחייב יותר מזונות ממה שההלכה מחייבת, כך שלא סביר שלפי ההלכה האב חייב יותר.

מקורות:

עיין בטור אבן העזר סי' עא ובט"ז שם סק"ב.

בדרך כלל כאשר צד מסוים פונה מיוזמתו לבית משפט אזרחי, יש סוברים שהפסיד את המגיע לו לפי דין תורה (עיין ברמ"א חו"מ סי' כו סוף סעיף א ובנתיבות שם סק"ב, במקרה שהשופטים יהודים ובמיוחד כאשר הם אמורים לפסוק על פי דין תורה, מסתבר שלכל הדעות בדיעבד הדין דין), אבל במקרה זה שהתובעים הם הילדים ולא האם, אין להפסיד לילדים מלקבל דמי מזונות מרווחים בגלל האם.

הצטרף לדיון

תגובה 1