נטילת ויטמינים או תרופות הומופטיות בשבת

שלום וברכה!
אני לוקח מוצר כלשהו מצמחי מרפא [בנוזל] בכדי להיות רגוע יותר. אין מדובר בתרופה כימית אלא במוצר מצמחים. ההשפעה שלו הינה מצטברת כאשר לוקחים אותו ברצף אבל גם נקודתית , זאת אומרת גם עם השפעה מיידית. שאלתי היא אם מותר לקחת ממנו בשבת?
תודה מראש
גדי

תשובה:

שלום רב.

הכלל הוא כך: אם מדובר בתרופה או בויטמנים ראוי שלא ליטלם בשבת. אולם אם מדובר בדבר מאכל ממש, שאף אנשים בריאים נוטלים אותו כדי להתחזק, מותר לעשות זאת גם בשבת. במקרה שלך, נראה שלא מדובר בדבר מאכל וממילא יש להחמיר אלא אם כן מגיעים למצב של חולי ממש.

מקורות:

ראה כאן.