נסיעה עם יולדת בשבת

שלום אישה שצריכה ללדת ובשבת נתקפה בצירים וטוענת שהיא רוצה שאחותה תהיה איתה כי גם בשאר הלידות שלה אותה אחות היית עימה ועזרה לה ממש במהלך הלידה האם שומעים לה ומותר לאחות גם לסוע איתה ומה הדין אם האחות גרה במקום אחר האם מותר לה ליסוע לבד לבית חולים

תשובה:

שלום רב.

כאשר היולדת מרגישה צורך במישהו ממשפחתה (או בתומכת לידה) שתיסע איתה ללידה, מותר לחלל שבת עבור כך אף באיסורי תורה, אך יש להשתדל ולדאוג מראש לחסוך ככל האפשר מלעבור על איסורים, ולסכם עם נהג גוי שיהיה אפשר לקרוא לו שהוא יקח את האחות או את התומכת וכדומה.

מקורות:

כדין כל דבר הנצרך ליישב את דעתה של היולדת וכמפורט כאן, וכן כתב בארחות שבת פרק כ' הערה קכח.