נתינת משחה על עור תינוק בשבת

בס"ד
לכבוד הרבנים שליט"א
שלום רב וחנוכה שמח

רציתי לשאול בנוגע לתינוק שסובל מגירוי באיזור הטיטול, האם וכיצד ניתן לשים משחה להקל על סבלו בלא לעבור על איסור ממרח או ממחק?
נ.ב. אם אפשר בבקשה להתייחס גם למשחה הבאה באריזה רגילה ולא בשפופרת כך שחייבים להתשמש באצבע כדי להוציא המשחה ולהניחה על המקום המגורה.
יישר כח

תשובה:

שלום רב.

לכתחילה עדיף להשתמש בשמן תינוקו, או אפילו שמן זית. אם אין בנמצא שמן או שאינו יעיל עבורו, מותר לסחוט את המשחה מהשפופרת ישירות על גופו בלא למרח כלל, או אם היא בקופסא, להוציא ממנה במקל ולהניח על גופו בלא מריחה, ואף שאין שעל ידי סגירת הטיטול המשחה נמרחת אין בכך כלום.

מקורות:

שמירת שבת כהלכתה פרק יד סעי' לא.