לשון הרע – ללא כוונת רוע

ב"ה
שלום עליכם.
תודה רבה.
יש לנו מכר שמספר לכל דיכפין שהוא לוקח כדור לשינה..
ממש עושה מזה חוכא והיתלולא..
העניין הוא, שדיברנו אני ואחי על ענייני שינה וכדורים, ונפלט לי שאותו מכר אף הוא לוקח ושמח מזה,
מיד כשראיתי שאחי מתפלא, התביישתי שאמרתי, כי גם אם הרבה יודעים, הסתבר לי שאחי לא ידע, ואני מפחד שייגרם נזק לאותו אחד על ידי שאמרתי.
מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב.

מאחר שהסיפור שסיפרת על חברך, נעשה לגמרי בתום לב, כוונתך היתה רק לספר שאותו חבר נהנה מהכדורים, יש מקום לומר שאין בזה איסור לשון הרע כלל. (ראה כאן בהרחבה).

בנוסף, מאחר שאותו חבר לא רואה בעניין כל חסרון, וגם אתה לא התכוונת לרעה, אין בזה איסור לשון הרע

בהצלחה