צניעות בלבוש בבית

האם מותר לי ללבוש מכנסיים של אחים שלי בתוך ביתי והאחים שלי לא נמצאים רק בנות מהמשפחה או גופיות? ואם יש לנו חלון גדול במסדרון שרואים משם את הבתי כנסיות ועוברים שם בחורים מותר לי להתלבש הנ"ל ולעבור במסדרון? תודה.

תשובה:

שלום רב.

התשובה מתחלקת לשני חלקים: ראשית, בנוגע למכנסי בנים, אין היתר לאשה ללובשם כלל, משום איסור "לא ילבש גבר שמלת אשה" [ולהיפך]. אולם, גם מכנסיים המיוחדות לנשים אין היתר לאשה ללובשם אפילו בתוך ביתה, וזאת, משום שהכלל  לגבי דיני צניעות הוא, שכל צורת לבוש שאינה ראויה בעיני זרים אסור לאדם להסתובב כך בביתו אפילו הוא לבדו אלא אם כן יש בכך צורך מיוחד [כמו בשעה שמתלבשים, וכן יש הקלות מסוימות בשעת לישת בצק לגבי גילוי הזרועות וכו']. ובודאי שאין לאשה להקל בכך בנוגע לגופיות.

לגבי מכנסי פיג'מה יש פוסקים שהקילו בכך, מתוך הנחה שאין הדבר נחשב פריצות לאשה, ואולם, גם בזה המנהג הרווח בקהילות החרדיות להחמיר בזה וללבוש כתונת לילה צנועה.

במקרה שלך יש להחמיר יותר בכל הפרטים הנ"ל, כיון שיש חלון הפונה לרשות הרבים ולדבריך אנשים מבחוץ עלולים לראותך בלבוש זה שאינו הולם.

מקורות:

ראה ס' עוז והדר לבושה עמ' 336 – 343.