מעשרות בירקות גינה

שלום הרב.

האם צריך לעשר פלפלונים שגדלו בגינה?

תשובה:

שלום רב.

אם אתה אוכל באופן ארעי בגינה בסמוך לשיח עליו גדלו, לא צריך לעשר, אולם, אם אתה לוקט ולוקח הביתה, אין סיבה שלא לעשר אותם כמו כל פרי וירק אחר.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום וברכה,
    א. במקום עבודתי יש עצים שונים: גפן, שסק וכו'..
    האם אני יכולה לאכול ליד העץ כמה שאני רוצה בלי להפריש תרומות ומעשרות?
    ב. שיחים של עגבניות ופלפלים שנמצאים בתוך הבית. חייבים בתרומות ומעשרות? בדרך כלל הם מבשילים אחד אחד ואז אנו קוטפים רק אחד או שניים שלושה, (זה קצת מוזר לעשר מעגבניית שרי קטנה).
    תודה רבה,
    שמחה

  2. א. אפשר לאכול ליד העץ, אבל לתלוש אחד אחד ולאכול, לא לאסוף כמות ביד ולאוכלם.
    ב. פירות הגדלים בבית נחלקו הפוסקים אם חייבים במעשר ולכן יש לעשרם ללא ברכה.