הסדרת הוסת לפני החתונה

שלום, בענין הסדרת המחזור לפני חתונה בע"ה אני מתחתנת ב–20.10 ורוצה להסדיר את הוסת כך שאהיה נקייה בתאריך זה והסמוכים לו. רופאת נשים נתנה לי גלולות מסוג פרימולוט נור וזקוקה לחישוב שלך כדי שאדע מתי להתחיל ליטול אותן התאריכים האחרונים בהם קיבלתי וסת הם: 7.5, 18.6, 18.7, 25.8, 21.9 – מתי אצטרך לקחת את הגלולות? כמה פעמים ביום? איזה שעות? קיבה ריקה? אגב, החינה ב–16.10 שגם שם ארצה להיות נקייה. וכמובן בערב המקווה שהוא ב–19.10 בע"ה. תודה רבה ומועדים לשמחה.

תשובה:

מועדים לשמחה

ראשית, מזל טוב וכל הברכות לרגל נישואיכם, יהי רצון שתזכו להקים בית גדול לעם ישראל.

באופן כללי הדין כך: לפני הטבילה במקוה על האשה לספור שבעה ימים נקיים שבהם לא ראתה דם [על אופן הבדיקות וכו' אני מקווה שאת מתייעצת עם רבנית או מדריכה כיון שפרטי ההלכות בזה מרובים ולא נוכל כרגע לפורטם]. משך המחזור משתנה מאשה לאשה והוא סביב השבעה ימים. כמו כן, לאחר גמר נטילת הכדורים באותו חודש הוסת מגיע כעבור יום יומים לעיתים אף שלושה! לכן, כדי שודאי נוכל לדעת בוודאות שתהיי נקיה בליל המקווה עליך לסיים את נטילתם ב 1.10 או למחרת. לגבי המינון חשוב להוועץ עם הרופאה לעיתים זה תלוי בעוביה של רירית הרחם. חשוב ליטול את הכדור באותה שעה בכל יום יחד עם האוכל. אין כל כך הגבלה לענין משך נטילתו, ניתן לקחתו אפילו חודש שלם רצוף.