קשר עם אשה לפני גרושיה

שלום כבוד הרב.
אם אני מעוניין להתחתן עם גרושה,ואנחנו הכרנו עוד לפני שהיא קיבלה את הגט מבעלה,רק הכרנו לא נגיעה ולא מעבר. האם זה יכול להוות בעיה בבית הדין הרבני לאשר לנו נישואין בגלל זה?

תשובה:

מועדים לשמחה.

ודאי שאין זה ראוי ואסור ליצור קשר עם אשה לפני גירושיה. אבל בדיעבד אשה זו אינה אסורה לך אם לא היה ביניכם כלום כפי שציינת. אמנם אם יש עדים שהתיייחדתם ביחד, לפעמים אשה זו יכולה להיות אסורה לך מדין "נטען", אבל זה תלוי בנסיבות.