קטן שגנב ממתקים מחנות והחנות נמכרה

לפני שנים אחדות גנבתי [הייתי בערך בן 8-11] מחנות מצרכי שוקולד, ומכיוון שראש השנה בא, החלטתי לתקן את המעוות, אך לצערי, בעל החנות מכר את חנותו לאדם אחר, ומאידך, המחירים שונו, [אך לא בהפרשים גבוהים] ואינני יודע כמה לשלם [לחלק מהמוצרים יש אותו מחיר].

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

עליך לשלם לפי המחיר שהיה אז.

אתה יכול לשאול לבעל החנות הנוכחי אם הוא קנה את כל העסק, כולל גם את החובות שאנשים נשארו חייבים לחנות. אם כן אתה יכול לשלם או להתפשר איתו, אם לא תנסה לבקש ממנו את הטלפון של בעל החנות לשעבר.

מקורות:

לעניין קטן שגנב ואכל מצרכי מזון עיין פתחי תשובה חו"מ סי' שמט סק"ב.