מה אסור לעשות ביום כיפור

שלום רב. בכל יום כיפור אני תמיד לא יודע מה אסור לעשות ביום כיפור ומה מותר. אשמח אם תוכל לענות לי על העניין פעם אחת ולתמיד כך שאדע. תודה רבה

תשובה:

לבד מכל המלאכות האסורות ביום כיפור כמו בכל שבת (הדלקת חשמל, נסיעה, בישול ועוד), יש חמשה עינויים האסורים ביום הכיפורים, והם אכילה ושתיה, רחיצה וסיכה, נעילת סנדל מעור ותשמיש המיטה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. כשם שאסרה התורה לאכול ולשתות ביום כיפור כך היא אסרה את הרחיצה, אפילו נטילת ידים נעשית ביום הכיפורים רק על האצבעות ולא על כל היד, כל רחיצה נוספת אסורה ביום כיפור, אפילו איבר אחד בגוף [אלא אם כן יש עליו לכלוך ממש שצריך לנקותו.