האם הבכור יורש פי שניים מעזבון האם

אימא נפטרה ז"ל והורישה ל4 אחים נכס שהאח הגדול גר בנכס ולא מוכן לפנותו הוא טוען שהוא האח הגדול ומגיע לו שנוותר לו על הנכס. יש צו ירושה שכולנו יורשים רק שהוא בדעה שזה צריך להיות שלו לבד כי הוא האח הבכור. הייתי רוצה לדעת לפי שולחן ערוך מה נכון, יש לציין שהמצב הכלכלי של האח הגדול טוב יותר מכל שאר היורשים .

תשובה:

שלום רב.

לא ברורה מהי טענת הבכור, אם טענתו היא שהבכור נוטל פי שניים על פי דין התורה. אזי טעות היא בידו, משום שהוא נוטל פי שניים רק בירושת האב, ואילו בירושת האם הבכור ושאר האחים חולקים בשווה.

אני לא קובע כאן את דיני הירושה עפ"י השולחן ערוך במקרה שלכם משום שאיני יודע את שאר הפרטים. עניתי רק על הנקודה הזו האם על פי דין התורה במקרה שלכם יש לייחס את הבכור יותר משאר האחים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. התשובה לא ברורה כי הנה כתוב פה בתשובה – שלום רב. לא ברורה מהי טענת.. שהוא נוטל פי שניים רק בירושת האם, ואילו בירושת האם הבכור ושאר האחים חולקים בשווה. עכ"ל
    וצריך כנראה להיות כתוב, שהוא נוטל פי שנים רק בירושת האב, ולא האם כמו שטעו לכתוב האםץ
    אודה אם תעדכנו אותי אם הבנתי נכון
    תודה