האם גרושה מעקר גם צריכה להמתין 3 חודשים?

שלום לרבנים שליט"א

הבנתי שלפי ההלכה אשה שגרושה מבעלה צריכה להמתין 3 חדשים כדי שאם היא בהריון
ידעו של מי העובר מה הדין אם הבעל אינו עקר אך זרעו אינו תקין וזרעו לא נקלט בגוף האשה גם ע"י טיפול והורמונים אם יוצג מסמך כזה בבית הדין האם האשה עדיין חייבת להמתין 3 חדשים? או שבאופן כזה יוכל בית הדין להתיר אותה קודם..

בתודה…

תשובה:

שלום רב.

אין כל היתר לגרושה להנשא לפני שיעבור ג' חודשים. מפורש בשו"ע כי גזירה זו היא אכן מהטעם שהזכרת, אולם לאחר שכבר גזרו לא חילקו בין מקרה שיתכן שהיא בהריון, לבין מקרה שודאי לא נכנסה להריון כמו עקרה או זקנה. ואם כך, מדוע שבמקרה שהזכרת ינתן לה אישור להנשא?

מקורות:

שו"ע אבה"ע סי' יג סעי' א': "וגזירת חכמים שאפילו אשה שאינה ראויה לילד, ואפילו נתגרשה או נתאלמנה מן האירוסין (=אירוסין במקרה זה הוא מה שהיה מקובל בזמן חז"ל שבזמן האירוסין החתן היה מקדש אותה בטבעת). צריכה להמתין צ' יום. אפילו קטנה או זקנה או עקרה או אילונית, ואפילו בעלה במדינת הים או סריס אדם או חולה או חבוש בבית האסורים, והמפלת אחר מיתת בעלה, ואפילו בתולה מהאירוסין, צריכות להמתין תשעים יום".