הנחת תפילין לפני בר מצווה

עוד 9 חודשים יש לי בר מצווה ב"ה האם מותר לי להתחיל להתאמן על הנחת תפילין?

תודה כבוד הרב

תשובה:

שלום רב.

אפשר להתאמן להניח תפילין כבר עכשיו, ואין לברך עליהם כאשר לובש אותם רק כדי להתאמן בלבישתם.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני מרגיש שהבן שלי לא מרגיש שהוא שולט בהנחת תפילין
    האם מותר לאמן אותו בהנחת תפילין בחול המועד
    כאשר בר המצווה שלו הינו מיד לאחר חגי תשרי ?

  2. נראה שאם כוונתכם להתאמן בלבד, מותר להניחן בחול המועד מתוך כוונה מפורשת שהנחה זו אינה נעשית לשם מצוה אלא לצורך אימונים בלבד, וכמובן, אין לברך על הנחה זו.

  3. שלום וברכה ה׳ עליכם תחיו!
    בעוד שלושה חודשים בעה הבן שלי חוגג בר מצווה. האם מותר להתאמן בהנחת התפילין אחרי צאת הכוכבים?( כמובן ללא ברכה!)
    תודה(-: