ריבית בעסקאות קרדיט בכרטיס אשראי

שלום עשיתי עסקה בויזה של 750 שח ב5 תשלומים ושירד התשלום הראשון ראיתי שהיה כתוב במכתב של הויזה שירד תשלום ראשון 153 והיינו שאני משלם כל תשלום עוד 3 שקלים האם יש פה בעיה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

ייתכן שבית העסק עשה לך עסקה בקרדיט עם ריבית. גם במקרה כזה אין איסור ריבית.

מקורות:

לחברת כאל יש היתר עיסקא המועיל גם במקרה שהלווה אינו משתמש בכסף לצורך עסק. לעניין כשרות היתר עיסקא זה עיין כאן.

בנוסף לכך, יש מקום להקל בכרטיסי אשראי עם מסגרת בנקאית (כרטיס שהוזמן בסניף הבנק) גם למי שאינו רוצה להסתמך על היתר עיסקא. עיין כאן.