תפילין דר"ת וקירוב רחוקים מכספי מעשר

שלום רב
אין לי תפילין רבינו תם
האם אני יכול לרכוש תפילין רבינו תם מכספי מעשר?
האם מישהו אחר יכול לעזור לי מכספי מעשר שלו?

האם אפשר לעשות דיסקים לחיזוק אנשים לתשובה של דברי תורה ולהפיצם בארץ ובעולם מכספי מעשר?

תודה רבה תבורכו מהשמיים
יום טוב

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אם בקהילה שהנך משתייך אליה מקובל שחובה להניח תפילין דר"ת, אינך יכול לקנות את התפילין מכספי מעשר, משום שאין משלמים חובות מכספי מעשר. ואם אין לך מספיק כסף לפרנסתך, יכולים אנשים אחרים לעזור לך.

אם לא מקובל שחובה להניח תפילין דר"ת, הנך רשאי לקנות מכספי מעשר, אם נהגת עד היום לתת מכספי מעשר גם עבור שאר מצוות ולא רק מצוות צדקה לעניים. אבל אנשים אחרים אינם יכולים לקנות לך מכספי מעשר בעוד שיש עניים אחרים שאין להם את צורכיהם המינימליים.

אם נהגת עד היום לתת מכספי מעשר גם עבור שאר מצוות, הנך יכול להשתמש בהם גם עבור חיזוק וקירוב רחוקים.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 30 עמודים א-ב.