התרת נדרים לדבר מצווה

אם נדרתי נדר לאסור עליי דבר מסוים,באופן שהסיבה שבגללה נדרתי כבר לא קיימת.
האם אפשר לעשות התרת נדרים? מה גם שיש בזה גם ענייני קודש.
זה חשוב אז אם אפשר לענות כמה שמוקדם.

ובמידה וכן האם אפשר לכתחילה לעשות את דבר קודם שהותר הנדר ע"י מי שצריך להתיר.
ואם אני מתבייש להגיד איזה נדר נדרתי מה עושים?

תשובה:

שלום רב.

אם היה זה נדר לזרז עצמו שלא לעבור על איסור אין להתירו אף אם הסתיימה הסיבה, אך אם היה זה נדר שלא לדבר מצווה אפשר להתירו מחמת שהסתיימה הסיבה שמחמתה נדר. אמנם אחד מהתנאים הנצרכים להתרת נדרים הוא שצריך לפרט את הנדר, אך אין צריך לפרטו בפני כל השלושה, אלא יכול לפרט רק בפני אחד מהם, ויוכל לקחת לשם כך אדם אחד שאינו מכירו כלל ולפרט בפניו.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ניתן לראות כאן וכאן.