נדר על דעת חבירו

האם נדרתי לאמא שלי שאם היא תממן לי את הנסיעות לישיבה,בתנאי שאחרי שנה אלמד מקצוע,והיא מחלה לי,האם הנדר תופס?

מה לגביי נדרים שאני לא כ"כ בטוח אם קבלתי אותם בלשון נדר או לא?
למשל : קריאת פרקי תהילים בכל יום,או קריאה של 'נשמת כל חי' בכל יום?
תודה

תשובה:

שלום רב.

אם לא אמרת 'בלי נדר' עליך לעשות התרת נדרים לאחר הסכמתה שלא תקיים את הנדר.

בדבר הנהגות טובות שנהגת ג' פעמים ואינך בטוח שאמרת בלי נדר ראה כאן שניתן לסמוך על המודעה שמוסרים בערב ראש השנה.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' רכ"ח סעיף כ'.