זוג שהאשה לא מסכימה לישון במיטה יהודית

ראשית תודה על האתר הנפלא שמרבה תורה בישראל.
רציתי לדעת לגבי זוג שהבעל דתי והאשה לא, ואין האשה מוכנה כלל לעבור למיטה יהודית, האם אפשר להתיר להם לישון במיטה אחת בהפסק כריות וכ'ו?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

יש לנסות בכל דרך להשפיע על האשה ולהסביר לה את הבעיה ההלכתית שבזה, ואת אי הנעימות שתיווצר באפשרויות האחרות שיצטרך לנהוג בהם. ישנם מיטות נפרדות מסוגים שונים שבהם אין שום הבדל בזמן שמחברים אותם, וניתן רק להפרידם בזמן האיסור.

אם אינה מסכימה כלל, על הבעל לעבור בזמן זה לישון במיטה נפרדת על רצפת החדר וכדו'. במקום שאין ברירה אחרת כלל, ניתן להקל על ידי הקמת מחיצה גבוהה ביניכם בזמן השינה ושינה במצעים נפרדים.

מקורות:

ראה כאן.