תענית דיבור, צחצוח שיניים לפני נטילת ידים

שלום,
יש לי ארבעה שאלות,
1.מה עליי לעשות ולהגיד כדי לקבל עליי תענית דיבור?
2.לפי ההלכה, אם קמים בבוקר ונצרכים לשירותים, על האדם לעשות צרכיו ורק אחר כך ליטול ידיו, שאלתי היא האם מותר להישאר בשירותים אחרי עשיית הצרכים בשביל לשטוף את הפה(כי אין להגיד שם השם כשיש בפה רירים) ורק אח"כ לברך אשר יצר, כשאני יוצא מהשירותים, ולעשות נטילת ידיים אח"כ, או שהדבר נחשב כהפסק בין הפעולה של עשיית הצרכים לברכת אשר יצר?
3.האם בכלל מותר לי לגעת במברשת והמשחה לפני נטילת הידיים בבוקר?
4.האם מותר לי ליטול את ידיי בשירותים ולברך מחוץ לשירותים?

תשובה:

שלום רב.

1. ניתן לומר 'אני מקבל על עצמי להיות בתענית דיבור מזמן זה עד זמן זה' וכדומה, וראוי לציין שהמשנה ברורה בסי' תקע"א סק"ב כתב בענין תענית דיבור וזה לשונו: וראיתי כתוב בשם ספר אחד שכשאדם רוצה להתנדב תענית טוב יותר שיקבל תענית מן הדבור ממה שיקבל עליו מן האכילה כי ממנו לא יהיה לו נזק לא בגופו ולא בנשמתו ולא יחלש על ידי זה.

2-3. יש ליטול ידיים מיד כשקמים בבוקר, אף כאשר נצרך לנקביו, אך לא יברך 'על נטילת ידים', ואחר שיעשה צרכיו יכול לשטוף את הפה ולצחצח שיניים ואחר כך ליטול שוב ולברך 'על נטילת ידים' ו'אשר יצר'.

4. ראה כאן תשובה בענין זה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. 1.האם מותר לי לדבר דברי תורה בזמן תענית דיבור?
    2-3.ואם אני לא נצרך לצרכיי בבוקר, האם עליי ליטול ידיים ללא ברכה, לשטוף את הפה ואז לעשות עוד נטילה עם ברכה?